Fodervärdar sökes regelbundet.

Hör av Er för att få veta vad som är aktuellt närmast.


Läs först nedan, sedan kontakta mig vid mer info

Är du intresserad av att bli fodervärd?

   

För att jag ska kunna hålla ett bra avelsarbete behöver jag hjälp av fodervärdar. Detta för att jag vare sig kan eller vill behålla alltför många katter hemma. Det är en balansgång att ha tillräckligt många fertila katter för att kunna bedriva uppfödning samtidigt som katterna ska vara lagom många så att de alla trivs och mår bra.


Så är du intresserad av att bli fodervärd kan du läsa mer om det på den här sidan och i så fall höra av dig till mig. Jag kommer att välja mina fodervärdar med stor omsorg och kommer att skriva utförliga kontrakt för att skydda både uppfödare och fodervärd. Tidigare kattvana och utställningsintresse är önskvärt men inte något krav. Du bör bo i norra Västernorrland/södra Västerbotten eller i dess närhet och inte ha några andra fertila katter i hemmet!


 


Vem passar att vara fodervärd?


•Du som känner dig nyfiken på utställningsbranschen och kanske har uppfödarplaner. Att vara fodervärd gör att du får prova på allt detta. De katter som sätts ut på foder är av bra kvalitet och utställningar kan därför bli riktigt roligt. Du får också möjlighet att testa vad kattuppfödning innebär på gott och ont med stöd av uppfödaren. 


•Kanske du som älskar katter, men inte har något intresse för utställningar eller framtida avelsarbete men gärna skulle uppleva se en kull födas och växa upp. På detta vis får du möjlighet till detta samtidigt som allt som rör aveln sköts av en kunnig uppfödare som också finns till hands och är ansvarig hela vägen.

Om att vara fodervärd


Att vara fodervärd innebär att katten bor hos fodervärden, men att jag (uppfödaren) äger katten och har rätt att ställa ut katten på utställningar samt använda den i avel i en omfattning och under en tidsperiod som vi kommer överens om och som framgår av fodervärdsavtalet. Detta kan se lite olika ut men ett helfoderavtal sträcker sig normalt tre-fem år från avtalsdatum och innebär att jag vill ha 2 kullar för en honkatt. Som kull räknas minst två levande kattungar vid tolv veckors ålder. En hankatt vill jag i regel använda till max 5 parningar som resulterar i minst två levande kattungar vid tolv veckors ålder vid varje parning.


Vi använder oss även av halvfodervärd, vilket innebär att fodervärden betalar halva kattungepriset och att jag får en kull för hona med minst 2 levande vid tolv veckor och för hane max 3 parningar som resulterar i minst två levande kattungar vid varje parning.


Som ägare till katten står jag för allt som har att göra med avel och utställning (kostnader som tester och dylikt). 


Fodervärden står för kattens veterinärvårdsförsäkring och alla kostnader runt kattens vardag (mat, sand, leksaker och veterinärräkningar om inte veterinärbesöket har att göra med dräktighet eller avel).


Katten tillfaller fodervärden ENDAST då den har kastrerats och avtalet har uppfyllts.

 


Låter det intressant så är Ni välkommen med en intresseanmälan och en första kontakt.

info@kattmillas.se




Tack till S*Persgårdens katt  för texten!!

Fodervärd